Werken bij Lubron
Lubron Waterbehandeling B.V. biedt interessante carrièremogelijkheden voor zowel starters als professionals.

We bieden onze collega’s een open, prettige, gezonde en veilige werkomgeving met mogelijkheden voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling. De medewerkers van Lubron zijn stuk voor stuk toegewijde professionals. Het bedrijf is van een eenmanszaak uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met ruim 100 medewerkers, maar de maatschappelijke én onderlinge betrokkenheid is nog steeds die van een klein bedrijf, namelijk: hoog.

Het bedrijf

Lubron Waterbehandeling B.V. is een toonaangevend en groeiend bedrijf op het gebied van waterbehandeling, met vestigingen in Nederland, Engeland, België en Duitsland. Door ruime ervaring en specifieke knowhow heeft Lubron Waterbehandeling zich de afgelopen 40 jaar ontwikkeld tot een expert op het gebied van proces- , ketel- en koelwaterbehandeling. De organisatie onderscheidt zich door een deskundige advisering, het aanbieden van een totaal concept, eigen laboratoriumonderzoek en wateranalyses, eigen productontwikkeling en een uitstekende projectbegeleiding en service. In het kader van onze groeiende activiteiten op het gebied van de ketel- en koelwater waterbehandeling, zijn wij voor de regio Midden-Nederland op zoek naar een adviseur buitendienst (technisch commercieel relatiebeheerder).

De functie

Je bent verantwoordelijk voor de opvolging van de waterbehandeling bij jouw relaties. Deze relaties zijn actief in alle takken van de utiliteit en industrie en gevestigd in Midden-Nederland. Als service sales engineer buitendienst geef je jouw relaties technische en commerciële adviezen over de gevoerde ketel- en koelwaterbehandeling. Je stelt overtuigende servicerapporten, advies en offertes samen en volgt deze op. Verder leg je vereiste informatie vast in onze systemen. Je werkt nauw samen met de commercieel verantwoordelijke in hetzelfde rayon en de binnendienst.

De werkzaamheden

 • Je onderhoudt de klantrelaties in jouw rayon en bent verantwoordelijk voor correct relatiebeheer
 • Je verricht bij klanten metingen en analyses over de lopende waterbehandeling
 • Je adviseert klanten over de lopende waterbehandeling, specificaties en doseringen
 • Je stelt service rapportages, adviezen en offertes samen en volgt deze op
 • Je rapporteert jouw bevindingen aan de betrokkene van het rayon en de klanten
 • Je draagt zorg voor juiste voorraden en informeert klanten t.a.v. levertijden en -mogelijkheden

Wat breng je mee?

 • Passende technische opleiding op minimaal Mbo-niveau, bij voorkeur werktuigbouwkunde, laboratoriumonderwijs, procestechnologie of een hieraan gelijkwaardige opleiding
 • Je bent een echte relatiebouwer en bent sterk in het beheren en uitbouwen van relaties
 • Een slagvaardige en doortastende pro-actieve instelling

Lubron biedt

Lubron Waterbehandeling is een dynamische, professionele organisatie met korte communicatielijnen en een no-nonsense cultuur. We bieden je een verantwoordelijke en zeer afwisselende baan in een enthousiast en collegiaal team. Tevens bieden wij een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Spreekt deze vacature je aan?

Dan nodigen we je graag uit om je sollicitatie met CV te mailen naar hr@lubron.eu. Voor functie-inhoudelijke informatie kun je tijdens kantooruren bellen met Marco van der Wielen, BU manager Ketel- en Koelwaterbehandeling, via het nummer: 06-22384673.

 Wie zijn wij?

Wij zijn een toonaangevend en groeiend bedrijf op het gebied van waterbehandeling, met vestigingen in Nederland, België, Engeland en Duitsland. Door ruime ervaring en specifieke knowhow hebben we ons de afgelopen 40 jaar ontwikkeld tot een expert op het gebied van proces-, koel en ketelwaterbehandeling. We onderscheiden ons door een deskundige advisering, het aanbieden van een totaal productenpakket, eigen laboratoriumonderzoek en wateranalyses, eigen ontwikkeling, ontwerp en bouw van specifieke systemen en apparatuur met een uitstekende projectbegeleiding en service. Voor onze hoofdvestiging in Oosterhout zijn we, ter uitbreiding, op zoek naar een sales support engineer.

Jouw functie

Als Sales Support Engineer ben je de technische coördinator van projecten tot en met de uiteindelijke oplevering bij de klant. Je bent de spil in het web; je hebt continu afstemming met klanten en de verschillende interne afdelingen. Vanaf de offertefase ben je betrokken bij een project. Als technisch specialist ondersteun je de verkoop binnendienst en de Business Unit Manager om de wensen van de klant te vertalen tot een optimale systeemconfiguratie. Je stemt projecten af met de engineeringsafdeling, productieafdeling en de servicedienst waarbij je de voortgang coördineert en afstemt met de klant.

Jouw werkzaamheden

 • Je ondersteunt de verkoop binnendienst, de verkoop buitendienst en zusterbedrijven in België, Engeland en Duitsland bij klantspecifieke systeemconfiguraties en productontwikkelingen door middel van o.a. pre-engineering.
 • Je zorgt voor interne en externe coördinatie van projecten tot en met de oplevering bij de klant waarbij validatie een onderdeel kan zijn.
 • Je zorgt samen met de serviceafdeling voor een goede oplevering bij de klant, in binnen- en buitenland, met de juiste handleidingen en rapportages.
 • Je verzorgt de juiste projectdocumenten.
 • Je geeft technische scholing aan monteurs en klanten over de opgeleverde systemen en je bent het aanspreekpunt voor technische vragen van de monteurs bij complexere systemen.
 • Je draagt zorg voor opname en advisering van montagewerkzaamheden bij de klant en overleg met het installatiebedrijf over deze montagewerkzaamheden.
 • Je ondersteunt de afdeling marketing voor het technische deel van brochures en documentatie.

Jij biedt

 • Afgeronde Hbo-opleiding in de techniek, zoals procestechniek, chemische techniek of werktuigbouwkunde.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een functie als engineering en/of technisch projectleider.
 • Klantvriendelijk, communicatief, oplossingsgericht, een flexibele instelling en geen 9-tot-5 mentaliteit.
 • Bereidheid om regelmatig in het buitenland de projecten te ondersteunen (waarbij overwegend sprake is van vliegreizen).
 • Werkt graag samen met anderen om klanten en naaste collega’s te helpen.
 • Ervaring in de waterbehandeling is een voordeel.

Lubron biedt

We zijn een familiebedrijf met korte communicatielijnen en een no-nonsense cultuur. We bieden je een verantwoordelijke en zeer afwisselende baan in een enthousiast en collegiaal team. Een laptop en auto van de zaak horen uiteraard bij deze functie. Tevens bieden wij een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.  Spreekt deze vacature je aan, dan nodigen wij je uit een sollicitatie te richten aan HR@lubron.eu.  Voor functie-inhoudelijke informatie kun je tijdens kantooruren bellen met Henny van der Heijden, Bu-siness Development Manager, via het nummer: 0162 – 42 69 31.

Het bedrijf

Lubron Waterbehandeling B.V. is een toonaangevend en groeiend bedrijf op het gebied van waterbehandeling, met vestigingen in Nederland, Engeland, België en Duitsland. Door ruime ervaring en specifieke knowhow heeft Lubron Waterbehandeling zich de afgelopen 30 jaar ontwikkeld tot een expert op het gebied van proces- en systeemwaterbehandeling. De organisatie onderscheidt zich door een deskundige advisering, het aanbieden van een totaal productenpakket, eigen laboratoriumonderzoek en wateranalyses, eigen ontwikkeling, ontwerp en bouw van specifieke systemen en apparatuur met een uitstekende projectbegeleiding en service. In het kader van onze groeiende activiteiten, zijn wij voor de regio Utrecht/Arnhem/Apeldoorn op zoek naar een ervaren storingsmonteur.

De functie

Als storingsmonteur bezoek je onze klanten om op locatie waterbehandelingsinstallaties te installeren, onderhoud hieraan te plegen, reparaties uit te voeren en eventuele storingen op te lossen. Waar nodig adviseer je klanten in het gebruik van de apparatuur en je bent alert op commerciële mogelijkheden zoals het afsluiten van een service-abonnement. Je bent overwegend werkzaam in het werkgebied Utrecht/Arnhem/Apeldoorn. Lubron verricht voor haar relaties ook inbedrijfsstellingen in het buitenland. Als storingsmonteur ben je bereid om dergelijke werkzaamheden in het buitenland te verrichten (met een frequentie van circa een week van huis per twee maanden). Onze klanten bevinden zich in uiteenlopende branches, zoals zorginstellingen, horeca, drukkerijen, de agrarische sector, industrie en brouwerijen. Als storingsmonteur werk je vanuit huis en je wordt hierin volledig gefaciliteerd. De binnendienst op het hoofdkantoor in Oosterhout ondersteunt je in het plannen van afspraken met klanten, het verwerken van de administratie en je kunt hier terecht met je technische vragen.

De werkzaamheden

 • Je verricht inbedrijfsstellingen.
 • Je verzorgt het preventief onderhoud en reparaties van waterbehandelingsinstallaties of onderdelen daarvan.
 • Je lost storingen op aan apparatuur.
 • Je instrueert klanten over bediening en onderhoud van apparatuur.
 • Je loopt mee met storingsdiensten (gedurende een week per keer) met telefonische beschikbaarheid voor relaties en het waar nodig oplossen van storingen op locatie.
 • Je onderhoudt de klantrelaties.
 • Je verricht enkele administratieve werkzaamheden zoals het digitaal verwerken van klantrapporten en bestellingen.

Wat breng je mee?

 • Minimaal afgeronde opleiding op MTS-niveau, elektrotechnische of werktuigbouwkundige richting.
 • Relevante ervaring met waterbehandeling.
 • Minimaal 5 jaar ervaring als storingsmonteur.
 • Ervaring met PLC is een pre.
 • Klantgerichte houding.
 • Een zelfstandige en flexibele instelling.

Lubron biedt

Lubron Waterbehandeling is een dynamische professionele organisatie met een technisch hoogwaardig productenpakket en een groot marktpotentieel. We bieden je een zelfstandige en verantwoordelijke baan met een afwisselend takenpakket. Je krijgt een gedegen inwerktraject om volledig bekend te raken met waterbehandeling en de apparatuur waarmee we werken. Uiteraard word je volledig gefaciliteerd om vanuit huis te werken met een servicebus, mobiele telefoon, tablet en de noodzakelijke technische apparatuur. Tevens bieden wij een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Spreekt deze vacature je aan, dan nodigen wij je uit een schriftelijke sollicitatie te richten aan: Lubron Waterbehandeling, t.a.v. mevr. I. Schalk, Postbus 540, 4900 AM Oosterhout, of e-mailadres: hr@lubron.eu. Voor functie-inhoudelijke informatie kun je tijdens kantooruren bellen met Martijn Maas, manager afdeling service, via het nummer:  0162 – 42 69 31.

Afdeling operations

Wij zijn een toonaangevend en groeiend bedrijf op het gebied van waterbehandeling en expert op het gebied van proces-, koel- en waterbehandeling.

Onze organisatie onderscheidt zich door een deskundige advisering, het aanbieden van een totaal productenpakket, eigen labaratoriumonderzoek en wateranalyses, eigen ontwikkeling, ontwerp en bouw van specifieke systemen en apparatuur met een uitstekende projectbegeleiding en service.

Hier doe je het voor

Je bent iemand die

 • Collega’s helpt en ondersteunt
 • Graag werkt in teamverband
 • Secuur zijn/haar werk uitvoert
 • Wil leren en zich verder wil ontwikkelen

Voorbeelden van werkzaamheden

 • Je neemt goederen in ontvangst, controleert de pakbon en plaatst deze in het magazijn
 • Je zet onderdelen klaar voor de werkplaats
 • Je maakt installaties klaar voor verzending van goederen
 • Je zorgt samen met een collega voor een opgeruimd magazijn

Op zoek naar een stageplaats of een BBL-traject?

Stuur je motivatie en CV naar hr@lubron.nl

Uiteraard ontvang je een vergoeding!

Wil je graag bij Lubron werken, maar is er op dit moment geen passende vacature voor je? Dan nodigen we je van harte uit om een open sollicitatie te sturen. Lubron Waterbehandeling B.V. T.a.v. mevrouw. I. Schalk Postbus 540 4900 AM Oosterhout Of per e-mail: indra.schalk@lubron.eu