lubron
onze geschiedenis
onze geschiedenis
In meer dan 40 jaar zijn we als bedrijf gegroeid van eenmanszaak tot internationaal bedrijf met vier vestigingen in Nederland, United Kingdom, België en Duitsland en daar zijn we best trots op. Onze hoogtepunten op een rij....

Lubron in de tijd

1978

Oprichting Lubron

Oprichting Lubron

In de week dat Luc Braams 40 wordt, schrijft hij zich in bij de Kamer van Koophandel en is Lubron Waterbehandeling B.V. geboren. De naam Lubron bestaat uit de letters van zijn naam: LUcBRaams ONtharders. Hij start de onderneming als eenmanszaak, begint met alleen een schrijftafel (in de woonkamer) en een auto als investering. Zijn vrouw regelt afspraken met potentiële klanten en hij neemt in die tijd alle verkoop, inbedrijfnames en andere servicewerkzaamheden van waterontharders voor zijn rekening. Zo rijdt hij ongeveer 100.000 kilometer per jaar om klanten voor geïmporteerde waterontharders te vinden.

De zaken lopen erg goed en al snel kan er een secretaresse en een monteur aangenomen worden.

1982

Waterontharders: van inkoop naar eigen werkplaats

Waterontharders: van inkoop naar eigen werkplaats

Na in eerste instantie waterontharders te hebben geïmporteerd, maken we in 1982 de keuze de waterontharders zelf te gaan bouwen.

1984

Uitbreiding eenmanszaak en technieken

Uitbreiding eenmanszaak en technieken

Binnen zes jaar na de opstart is Lubron geen eenmanszaak meer, maar een zaak met 5 man personeel. De groeiende omzet in dit jaar bedraagt 4 ton (in guldens) en wordt niet meer alleen uit de bouw, de verkoop en het onderhoud van waterontharders gehaald. Ontijzeringsinstallaties worden vanaf die tijd ook succesvol geproduceerd en in de markt gezet.

1986

Overname Techem

Overname Techem

Techem, een bedrijf dat doet in koel- en ketelwaterbehandeling, wordt overgenomen, waardoor we ons -naast waterontharding en ontijzering- nog meer richten op het conditioneren, conserveren en controleren van koel-, c.v.- en ketelwaterbehandeling. Dit jaar bedraagt de omzet van Lubron net geen miljoen gulden….

1987

Verhuizing Mechelaarstraat

Verhuizing Mechelaarstraat

Lubron is in 1e instantie aan het Wilhelminakanaal in Oosterhout gesitueerd; in 1987 wordt er afscheid van dit pand genomen want we zijn rond die tijd flink uit ons jasje gegroeid. We bouwen een pand aan de Mechelaarstraat 38 in Oosterhout; nog steeds onze locatie. Tineke Braams legt de eerste steen van het nieuwe pand.

1989

1e zelf ontworpen omgekeerde osmose is een feit

1e zelf ontworpen omgekeerde osmose is een feit

Tijdens de grote internationale waterbeurs Aquatech  in 1987 presenteren we in onze stand onze eerste -geïmporteerde- omgekeerde osmose-unit. De eerst verkochte unit werd toegepast voor een kraakhelder wasresultaat van dubbele beglazing van een bedrijf in Dordrecht. Een jaar later -eind 1988- ontstaat het plan om zelf omgekeerde osmose-units te gaan bouwen. In 1989 hiervoor een eerste engineer aangenomen om achter de tekentafel installaties te bedenken en te ontwerpen. Slechts drie jaar later komt daar vanwege de drukke werkzaamheden een tweede engineer bij. Begin jaren negentig beginnen we met het bouwen van speciale omgekeerde osmose-units -klantspecifiek en naar de wensen van de klant- op maat. We tekenen bovendien voor het eerst de reeds bestaande omgekeerde osmose serie AK digitaal i.p.v. aan de tekentafel. De naam van de AK-serie ontstaat uit de initialen van een collega. Later zal deze serie steeds meer uitgebouwd worden, waardoor onze huidige osmose-installaties modulair en precies op klantspecifieke behoefte kan worden ontworpen en kan worden geproduceerd.

 

1995

Oprichting Lubron UK

Oprichting Lubron UK

Lubron groeit groter en groter en de ambitie om het bedrijf uit te bouwen over de grenzen heen, wordt in 1995 werkelijkheid.

 

In samenwerking met Joe Austin wordt de eerste dochteronderneming -Lubron Watertechnologies in Engeland- opgericht.

2000

ISO- en VCA+-certificering

ISO- en VCA+-certificering

In de loop der jaren hebben we ons steeds meer geprofessionaliseerd. Dat leidt tot officiële erkenning: in het jaar 2000 krijgen we de eerste VCA-certificering voor onze afdeling Service en vier jaar later is geheel Lubron officieel ISO-gecertificeerd. Uiteraard zijn we dit vandaag de dag nog steeds.

2002

Ontstaan van Lubron Duitsland en Lubron België

Ontstaan van Lubron Duitsland en Lubron België

Zeven jaar na de oprichting van Lubron UK zijn Lubron Duitsland en Lubron België een feit. In 2002 worden beide ondernemingen-een half jaar na elkaar- opgestart.

2003

25 jaar Lubron

25 jaar Lubron

In 2003 bestaan we alweer 25 jaar. Dit wordt uiteraard groots gevierd met klanten en personeel. Rond die tijd beginnen we ook met het ontwerpen van (C)EDI-installaties om nog zuiverder water te kunnen opleveren. De omzet is naar meer dan zeven miljoen gestegen en we hebben in die tijd zestig man personeel.

2008

30 en 40-jarig bestaan gevierd in Rotterdam

30 en 40-jarig bestaan gevierd in Rotterdam

Alle personeelsleden -uit binnen- en buitenland- verzamelen zich in Rotterdam op de het schip SS Rotterdam; daar starten we een geweldig weekend om te vieren dat we 30 jaar bestaan. Dit wordt op z’n Brabants groots gevierd. Vanwege de roots van Luc Braams, die in Rotterdam liggen, wordt ook het 40-jarig jubileum in Rotterdam gevierd. Dit gebeurt in 2018 in Diergaarde Blijdorp, met alle vestigingen bij elkaar!

2017

Metamorfose pand en huisstijl

Metamorfose pand en huisstijl

We gaan met de tijd mee. In 2017 wordt niet alleen het pand op de Mechelaarstraat totaal gestript aan de binnenkant en wordt het verbouwd tot een prachtige, lichte kantoortuin en een grotere werkplaats; ook wordt de corporate huisstijl van alle Lubron-vestigingen in een nieuwe jasje gestoken.

2019

Flinke uitbreiding met koop pand naast ons

Flinke uitbreiding met koop pand naast ons

In 2019 nemen we het pand naast ons over van de buren. Lubron beslaat nu Mechelaarstraat 38-42 en de werkplaats en het magazijn worden op deze wijze meer dan twee keer zo groot. Bovendien halen we de mijlpaal van 20 miljoen omzet corporate-breed!

2020

Ontstaan van Lubron Schotland

Ontstaan van Lubron Schotland

Op slechts 8 uur rijden van Lubron UK breidt Lubron zich in januari 2020 weer uit met een nieuwe vestiging: Lubron Schotland is een feit.

2021

Historisch jaar: het corona-tijdperk

Historisch jaar: het corona-tijdperk

2020: een historisch moment. Corona is in opmars. Veel bedrijven krijgen het steeds moeilijker. Tot onze verbazing merken wij als bedrijf niet veel van de economische gevolgen: de omzet is stijgende en eind 2020 sluiten we het jaar goed af. 2021 is zakelijk gezien nog positiever: de orders stromen binnen en we floreren als nooit te voren. Wat brengt dat voor de toekomst?