Life Sciences & Health
Maatwater voor
het leven
Hans van der Steilen
BU-manager Life Sciences & Health
+31 162 426 931
Maatwater voor
het leven
In ziekenhuizen, verzorgingshuizen en verpleeghuizen is gebruik van het juiste water van belang in tal van toepassingen. Wat het juiste water is, varieert per toepassing. Denk aan demiwater voor het spoelen van apparatuur, in laboratoria, CSA en apotheken, luchtbevochtigingssystemen en proceswater voor ketels en water voor grootkeukens.
Hans van der Steilen
BU-manager Life Sciences & Health
+31 162 426 931

Totaaloplossingen

De verschillende toepassingen van water in de gezondheidszorg vragen om een specialistische blik. De experts van Lubron Waterbehandeling zorgen voor water op maat, aangepast aan de specifieke toepassingen en situatie.

Beheersing virussen en bacteriën

Luchtbevochtigingssystemen en apparatuur vormen een potentiële bron voor het overdragen van virussen en bacteriën, waaronder legionella. Door de systemen te voeden met water met een laag kiemgetal en op de CSA (centrale sterilisatieafdeling) de apparatuur te steriliseren met demiwater worden gezondheidsrisico’s geminimaliseerd. Onze specialisten snappen de uitdagingen, hebben kennis van wet- en regelgeving en weten welke techniek het beste rendement levert voor iedere specifieke situatie.

Bedrijfscontinuïteit en levensduur systemen

Het is in ziekenhuizen, verpleeghuizen en verzorgingshuizen belangrijk om te kunnen vertrouwen op de watersystemen. Met de juiste waterbehandeling wordt de kans op afzettingen, verstoppingen en de verspreiding van bacteriën in de systemen geminimaliseerd en de levensduur verlengd. Lubron staat bekend om haar uitstekende service. Via een onderhoudscontract wordt uitgebreid preventief onderhoud verzorgd. Mocht er toch een storing ontstaan, dan kunt u rekenen op ons omvangrijke servicenetwerk, waardoor u dag en nacht een beroep op onze monteurs kunt doen.

Gedemineraliseerd en ultra puur water

Het leidingwater in Nederland bevat tal van componenten die invloed hebben op bijvoorbeeld de geleidbaarheid. In laboratoria en apotheken worden daarom hoge kwaliteitseisen gesteld aan het proceswater. Maar ook voor het reinigen van apparatuur in de CSA (centrale sterilisatieafdeling) voldoet gewoon leidingwater niet. Met de juiste waterbehandeling zorgt Lubron voor demiwater van optimale kwaliteit voor iedere specifieke toepassing.

Efficiënt energieverbruik – duurzaam en milieuvriendelijk

Het energieneutraal maken van gebouwen krijgt veel aandacht. Stookkosten zijn verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van het energieverbruik in de gezondheidszorg. Bij een energiebewust gebouw horen dan ook efficiënte koel- en ketelsystemen. Met de juiste waterbehandeling blijft de warmteoverdracht optimaal. Daarnaast kan het hergebruiken van water besparingen opleveren. Daarom kijken de specialisten van Lubron naar doelgerichte inzet van de modernste technieken en ontwerpen ze efficiënte systemen, zowel in aanschaf als in gebruik.

Koel- en ketelwater

Beproefde technieken

Waterontharding

Lubron levert een breed assortiment aan waterontharders: voor grote volumes in ziekenhuizen en kleinere volumes voor gebruik in laboratoria. Door het water te ontharden, worden kalkafzettingen in apparatuur, leidingen en op producten tegengegaan.

Waterontharding

Filtratie

Door middel van filtratie kunnen niet oplosbare en oplosbare deeltjes, zoals ijzer, sediment en vuil uit het water worden gefilterd. De specialisten van Lubron zorgen voor de juiste techniek om tot de gewenste watersamenstelling te komen. Hiermee voldoet uw water aan de hoge eisen voor onder andere ijzer-, mangaan- en ammoniumconcentraties.

Filtratie

Ontzouting

In leiding- en bronwater zitten zouten en mineralen. Om de nadelige effecten hiervan tegen te gaan, wordt water ontzout, ook wel demineraliseren genoemd. Dit gebeurt door middel van omgekeerde osmose, ook wel bekend onder de naam reverse osmosis (RO). Om tot ultra puur water te komen, wordt dit RO-water verder nagezuiverd met electro-deïonisatie (C.E.D.I).

Ontzouting

Beheersing bacteriën

Door luchtbevochtigingssystemen te voeden met zuiver, kiemvrij en gedemineraliseerd water voldoen deze aan de laatste stand der techniek voor een veilig en gezond binnenklimaat met optimale bedrijfszekerheid.

Beheersing bacteriën

Onze diensten voor Life Sciences & Health

Advies en ondersteuning

Als vaste partner van tal van leveranciers en installateurs ontwerpt, bouwt en levert Lubron op maat gemaakte waterbehandelingssystemen voor ziekenhuizen, verzorgingshuizen en verpleeghuizen. Aan de hand van de samenstelling van het te behandelen water en de kwaliteitseisen voor het eindproduct wordt een op maat gemaakt, eerlijk advies gegeven.

Ontwerp en assemblage

In het ontwerp wordt rekening gehouden met alle aspecten die van belang zijn voor het watergebruik in de specifieke toepassing. Denk onder andere aan:

  • Kwaliteitseisen
  • Geldende wet- en regelgeving
  • Normeringen en richtlijnen (NEN, ISO, EN285, ASTM, Pharmacopoeia, etc.)
  • Efficiënt energiegebruik
  • Lage onderhoudskosten
  • Lage operationele kosten (OPEX)

Na akkoord wordt de installatie vakkundig geassembleerd uit de beste, duurzame materialen.

Ingebruikstelling en onderhoud

Na installatie door de installateur verzorgt Lubron de inbedrijfname. Het systeem wordt ingeregeld, gefinetuned en de medewerkers worden geïnstrueerd over het juiste gebruik en onderhoud. Onze service op basis van een onderhoudscontract voorkomt tussentijdse uitval en verlengt zo de levensduur van uw investering. Mocht er toch ooit een storing optreden, dan is onze telefonische helpdesk dag en nacht bereikbaar voor overleg. Zo nodig kunt u 24/7 een beroep doen op één van onze specialistische Lubron-monteurs.

Werkwijze