Werken bij Lubron
Lubron biedt interessante carrièremogelijkheden voor zowel starters als professionals. Wij zijn toonaangevend en groeiend op het gebied van waterbehandeling, met inmiddels vestigingen in Nederland, België, Engeland en Duitsland. Door ruime ervaring en specifieke knowhow hebben we ons de afgelopen 40 jaar ontwikkeld tot een expert op het gebied van proces-, koel- en ketelwaterbehandeling. Daarnaast ontwikkelen, ontwerpen en bouwen we specifieke systemen en standaard apparatuur allemaal in eigen beheer; uiteraard met een uitstekende projectbegeleiding en service.

Op dit moment hebben wij de volgende openstaande vacature(s):

“Junior” Sales Support Engineer

Technisch Support Engineer “JR”

 

De functie:

Als “junior” sales support engineer krijg je passende begeleiding en vrijheid om je te ontwikkelen. In dit proces zal je meer en meer medeverantwoordelijk zijn voor de technisch ondersteuning van onze business units, de afdeling service en van de buitenlandse vestigingen door het aanleveren van de technische informatie voor het gekozen verkoop programma of speciale projecten. Je verzorgt meer en meer zelfstandig, de technische begeleiding voor projecten van offerte tot en met oplevering na aanvraag van je toegewezen business unit of vestiging in samenwerking met de afdeling operations en/of service. Tevens werk je mee aan de (toegewezen) productontwikkelingen en of verbeteringen. En verzamel je en borg je de benodigde product en applicatie kennis van de verkozen markten en geef je na behoefte meer en meer zelfstandig “interne” trainingen.

 

De werkzaamheden meer en meer zelfstandig:

 • Het beoordelen van project aanvragen en deze vertalen naar technische, commerciële specificaties kost prijs calculaties in overleg met operations en verkoop.
 • Het mede uitwerken van productontwikkelingen en/of verbetering en/of systeemconfiguraties (zelfstandig of in projectteams).
 • Het uitwerken en uitvoeren van interne opleiding (zelfstandig of in projectteams), zowel in binnen- als buitenland (daar waar we actief zijn).
 • Het verzamelen en borgen van product- applicatie kennis van de door ons verkozen markten
 • Beantwoorden van technische vragen van interne collega’s en klanten.
 • Het projectmatig realiseren van opdrachten voor klanten in nauwe samenwerking met operations en verkoop.
 • Het (indien gewenst) op locatie bij klanten aanwezig zijn bij inbedrijfsstellingen en/of oplossen van problemen/ vraagstukken, zowel in binnen- als buitenland (daar waar we actief zijn).

Wat breng je mee?

 • Je bent afgestudeerd aan de HBO, opleiding chemische technologie of proces technologie engineering of werktuigbouwkunde of gelijkwaardige technische opleiding.
 • Je bent analytisch en onderzoekend ingesteld en een echte teamspeler.
 • Daarnaast ben je ook praktisch en oplossingsgericht ingesteld.
 • Een flexibele en doortastende instelling is je eigen en je neemt makkelijk initiatief.
 • Communiceren met verschillende niveaus gaat je makkelijk af.
 • “Afspraak is afspraak en doen wat belooft mentaliteit”.
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift.
 • Woonachtig liefst in de provincie Noord Brabant.

Lubron biedt:

Lubron Waterbehandeling is een dynamische professionele organisatie met een technisch hoogwaardig productenpakket en een groot marktpotentieel. We bieden je een baan met een afwisselend takenpakket en veel ruimte voor eigen initiatief. Tijdens een inwerkperiode wordt je begeleid in het relatief klein team van sales support engineers. Dit tot dat je een  waterbehandelingsexpert bent op de gebieden waarin we actief zijn. Daarnaast bieden wij  goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief lease auto met keuze tot privé gebruik.

Spreekt deze vacature je aan, dan nodigen wij je uit een e mail te sturen naar: Lubron Waterbehandeling, t.a.v. Marco vd Wielen, e-mailadres: HR@lubron.eu.

Voor functie-inhoudelijke informatie kun je tijdens kantooruren bellen met Marco van der Wielen, CCO Lubron Waterbehandeling, via het nummer: 06-22384673.

Allround monteur werkplaats

 

De functie:

Je werkt in de werkplaats samen met assemblagemonteurs en assemblagemedewerkers aan de assemblage van waterbehandelingsapparatuur. Als allround monteur werk je vooral aan de grotere en/of complexere apparaten, installaties of systemen. Je werkt daarbij aan de hand van aangeleverde werkinstructies, tekeningen en specificaties. Voorkomende werkzaamheden zijn ontvetten, lijmen, slijpen, boren, zagen, monteren, fitwerk en bedraden. Tenslotte vervul je een begeleidende rol naar je collega’s en help je hen waar mogelijk in hun werkzaamheden en hun ontwikkeling. In je werk word je ondersteund door de chef werkplaats die zowel de werkplaats als het magazijn aanstuurt.

 

De werkzaamheden:

 • Volgens tekening, instructies en specificaties assembleren van apparaten, installaties en systemen.
 • Chef werkplaats informeren over voortgang werkzaamheden binnen werkplaats en eventueel gesignaleerde afwijkingen bespreken.
 • Beantwoorden van technische vragen van assemblagemonteurs, -medewerkers en BBL-leerlingen.
 • Overgedragen kennis aan assemblagemonteurs en -medewerkers over basistechnieken bij assemblage van waterbehandelingsapparatuur.
 • Correct aanleveren van producten voor eindcontroles en het uitvoeren van controles op alle installaties.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde Mbo opleiding (bij voorkeur niveau 4)
 • Je hebt kennis van installatietechniek (W) en het lezen PID’s
 • Je beschikt over minimaal 4 jaar ervaring met allround assemblage werkzaamheden
 • Kennis van electrotechniek en PLC schakelingen is een pré
 • Je bent in bezit van VCA. Een heftruck rijbewijs is een pré.
 • Je bent leergierig, flexibel en werkt nauwkeurig.
 • Je werkt graag samen met anderen om klanten en naaste collega’s in het veld zo goed mogelijk te helpen.

 

Lubron biedt:

Lubron Waterbehandeling is een dynamische professionele organisatie met korte communicatielijnen en een no-nonsense cultuur. We bieden je een verantwoordelijke en zeer afwisselende baan in een enthousiast en collegiaal team. Tevens bieden wij een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Spreekt deze vacature je aan, dan nodigen wij je uit een sollicitatie per mail te richten aan: Lubron Waterbehandeling, t.a.v. mevr. I. Moerenhout of I. Schalk via het e-mailadres: HR@lubron.eu.

Voor functie-inhoudelijke informatie kun je tijdens kantooruren bellen met Arno Kastelijns, chef werkplaats (na 21-08-2023), via het nummer: 0162 – 42 69 31.

We bieden onze collega’s een open, prettige, gezonde en veilige werkomgeving met mogelijkheden voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling. De medewerkers van Lubron zijn stuk voor stuk toegewijde professionals. Het bedrijf is van een eenmanszaak uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met ruim 100 medewerkers, maar de maatschappelijke én onderlinge betrokkenheid is nog steeds die van een klein bedrijf, namelijk: hoog.

Wil je graag bij Lubron werken, maar is er op dit moment geen passende vacature voor je? We nodigen je dan van harte uit om een ​​open sollicitatie te mailen naar: HR@lubron.eu.