Werken bij Lubron
Lubron Waterbehandeling B.V. biedt interessante carrièremogelijkheden voor zowel starters als professionals.

We bieden onze collega’s een open, prettige, gezonde en veilige werkomgeving met mogelijkheden voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling. De medewerkers van Lubron zijn stuk voor stuk toegewijde professionals. Het bedrijf is van een eenmanszaak uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met ruim 100 medewerkers, maar de maatschappelijke én onderlinge betrokkenheid is nog steeds die van een klein bedrijf, namelijk: hoog.

Vacatures

Het bedrijf

Lubron Waterbehandeling B.V. is een toonaangevend en groeiend bedrijf op het gebied van waterbehandeling, met vestigingen in Nederland, Engeland, België en Duitsland. Door ruime ervaring en specifieke kennis heeft Lubron Waterbehandeling zich de afgelopen 40 jaar ontwikkeld tot een expert op het gebied van proces- en systeemwaterbehandeling. De organisatie onderscheidt zich door een deskundige advisering, het aanbieden van een totaal productenpakket, eigen laboratoriumonderzoek en wateranalyses, eigen ontwikkeling, ontwerp en bouw van specifieke systemen en apparatuur met een uitstekende projectbegeleiding en service. Momenteel zijn wij voor ons hoofdkantoor te Oosterhout op zoek naar een stressbestendig organisatietalent met technische affiniteit voor onze helpdesk.

De functie

De medewerker helpdesk is verantwoordelijk voor de organisatorische en technische voorbereiding en administratieve afhandeling van afspraken bij klanten. Je bent verantwoordelijk voor (technische) dienstverlening per telefoon of e-mail richting klanten en collega’s en de afhandeling van de hieruit voortvloeiende (administratieve) werkzaamheden. Naast deze werkzaamheden lever je een bijdrage aan de realisatie van de planning van werkzaamheden voor monteurs in de buitendienst.

De werkzaamheden

 • Je behandelt technische vragen van klanten tevens het voorbereiden van werkzaamheden bij klanten, inclusief afstemming hierover met betreffende monteurs.
 • Je bent verantwoordelijk voor het aanmaken, controleren en opvolgen van werkbonnen.
 • Je voert materiaalorders in en handelt ze af.
 • Je begeleidt de monteurs op vooral technisch gebied.
 • Je verzorgt actuele documentatie voor de monteurs.

Wat breng je mee?

 • Opleiding op Mbo-niveau (niveau 4).
 • Een organisatorische, klantvriendelijke en servicegerichte instelling.
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een functie m.b.v. technische, telefonische dienstverlening.
 • Technische affiniteit.
 • Het vermogen om overzicht te houden en prioriteiten te stellen.

Lubron biedt

Lubron Waterbehandeling is een dynamische professionele organisatie met een technisch hoogwaardig productenpakket en een groot marktpotentieel. We bieden je een baan met een afwisselend takenpakket en veel ruimte voor eigen initiatief. Tevens bieden wij een collegiaal team en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Spreekt deze vacature je aan, dan nodigen wij je uit een e mail te sturen naar: Lubron Waterbehandeling, t.a.v. Ilja Moerenhout, e-mailadres: HR@lubron.eu. Voor functie-inhoudelijke informatie kun je tijdens kantooruren bellen met Martijn Maas, Service Manager, via het nummer: 0162-426931.

Het bedrijf

Lubron Waterbehandeling B.V. is een toonaangevend en groeiend bedrijf op het gebied van waterbehandeling, met vestigingen in Nederland, België, Engeland en Duitsland. Door ruime ervaring en specifieke knowhow heeft Lubron Waterbehandeling zich de afgelopen 40 jaar ontwikkeld tot een expert op het gebied van proces- , koel en ketelwaterbehandeling. De organisatie onderscheidt zich door een deskundige advisering, het aanbieden van een totaal productenpakket, eigen laboratoriumonderzoek en wateranalyses, eigen ontwikkeling, ontwerp en bouw van specifieke systemen en apparatuur met een uitstekende projectbegeleiding en service. Voor onze hoofdvestiging in Oosterhout zijn wij op zoek naar een senior monteur.

De functie

Je werkt in de werkplaats samen met assemblagemonteurs en assemblagemedewerkers aan de assemblage van waterbehandelingsapparatuur. Als allround monteur werk je vooral aan de grotere en/of complexere apparaten, installaties of systemen. Je werkt daarbij aan de hand van aangeleverde werkinstructies, tekeningen en specificaties. Voorkomende werkzaamheden zijn ontvetten, lijmen, slijpen, boren, zagen, monteren en fitwerk. Tenslotte vervul je een begeleidende rol naar je collega’s en help je hen waar mogelijk in hun werkzaamheden en hun ontwikkeling. In je werk word je ondersteund door de chef werkplaats die zowel de werkplaats als het magazijn aanstuurt.

De werkzaamheden

 • Je assembleert apparaten, installaties en systemen volgens tekening, instructies en specificaties.
 • Je informeert de chef werkplaats over de voortgang van de werkzaamheden binnen de werkplaats en bespreekt eventueel gesignaleerde afwijkingen.
 • Je beantwoordt technische vragen van assemblagemonteurs, -medewerkers en BBL-leerlingen.
 • Je draagt kennis over aan assemblagemonteurs en -medewerkers over basistechnieken bij assemblage van waterbehandelingsapparatuur.
 • Je zorgt er voor dat de producten correct aangeleverd worden voor eindcontroles en het voert controles op alle installaties uit.  

Wat breng je mee?

 • Afgeronde MBO opleiding (bij voorkeur niveau 4).
 • Kennis van installatietechniek (W) en het lezen PID’s
 • Aantoonbare werkervaring, minimaal 4 jaar ervaring met allround assemblage werkzaamheden.
 • Kennis van electrotechniek en PLC schakelingen is een pré.
 • VCA-certificaat.
 • Een heftruck rijbewijs is een pré.
 • Je bent leergierig, flexibel en werkt nauwkeurig.
 • Je werkt graag samen met anderen om klanten en naaste collega’s in het veld zo goed mogelijk te helpen.

Lubron biedt

Lubron Waterbehandeling is een dynamisch familiebedrijf met korte communicatielijnen en een no-nonsense cultuur. We bieden je een verantwoordelijke en zeer afwisselende baan in een enthousiast en collegiaal team van 9 medewerkers. Tevens bieden wij een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Spreekt deze vacature je aan, dan nodigen wij je uit een sollicitatie per mail te richten aan: Lubron Waterbehandeling, t.a.v. mevr. I. Moerenhout via het e-mailadres: HR@lubron.eu.
Voor functie-inhoudelijke informatie kun je tijdens kantooruren bellen met Frank Schagen, manager Operations, via het nummer: 0162 – 42 69 31.

Lubron Waterbehandeling B.V. is een toonaangevend en groeiend bedrijf op het gebied van waterbehandeling, met vestigingen in Nederland, Engeland, België en Duitsland. Door ruime ervaring en specifieke knowhow heeft Lubron zich de afgelopen 35 jaar ontwikkeld tot een expert op het gebied van proces- en systeemwaterbehandeling. De organisatie onderscheidt zich door een deskundige advisering, het aanbieden van een totaal productenpakket, eigen laboratoriumonderzoek en wateranalyses, eigen ontwikkeling, ontwerp en bouw van specifieke systemen en apparatuur met een uitstekende projectbegeleiding en service. In het kader van onze groeiende activiteiten zijn wij voor de regio Noord Nederland (Friesland/Groningen/Drenthe) op zoek naar servicemonteurs.

De functie

Als servicemonteur bezoek je onze klanten om op locatie waterbehandelingsinstallaties te installeren, onderhoud hieraan te plegen, reparaties uit te voeren en eventuele storingen op te lossen. Waar nodig adviseer je klanten in het gebruik van de apparatuur en je bent alert op commerciële mogelijkheden zoals het afsluiten van een service-abonnement. Onze klanten bevinden zich in uiteenlopende branches, zoals zorginstellingen, horeca, drukkerijen, de agrarische sector, industrie en brouwerijen. Als servicemonteur werk je vanuit huis en je wordt hierin volledig gefaciliteerd. De binnendienst op het hoofdkantoor in Oosterhout ondersteunt je in het plannen van afspraken met klanten, het verwerken van de administratie en je kunt hier terecht met je technische vragen. 

De werkzaamheden

 • Je verricht inbedrijfsstellingen 
 • Je verzorgt preventief onderhoud en reparaties van waterbehandelingsinstallaties of onderdelen daarvan 
 • Je lost storingen op aan apparatuur 
 • Je instrueert klanten over bediening en onderhoud van apparatuur 
 • Je onderhoudt de klantrelaties in jouw regio 
 • Je verricht enkele administratieve werkzaamheden zoals het digitaal verwerken van klantrapporten en bestellingen 

Wat breng je mee?

 • Afgeronde opleiding op Mts-niveau 
 • Relevante ervaring in de waterbehandeling is een pré 
 • Klantgerichte houding 
 • Een zelfstandige en flexibele instelling 

Lubron biedt

Lubron is een dynamische professionele organisatie met een technisch hoogwaardig productenpakket en een groot marktpotentieel. We bieden je een zelfstandige en verantwoordelijke baan met een afwisselend takenpakket. Je krijgt een gedegen inwerktraject om volledig bekend te raken met waterbehandeling en de apparatuur waarmee we werken. Uiteraard word je volledig gefaciliteerd om vanuit huis te werken met een servicebus, mobiele telefoon, tablet en de noodzakelijke technische apparatuur. Tevens bieden wij een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Spreekt deze vacature je aan, dan nodigen wij je uit een schriftelijke sollicitatie te richten aan: Lubron Waterbehandeling B.V., t.a.v. mevr. I. Schalk, Postbus 540, 4900 AM Oosterhout, of e-mailadres: indra.schalk@lubron.eu. Voor functie-inhoudelijke informatie kun je tijdens kantooruren bellen met Martijn Maas, coördinator afdeling Service, via het nummer: 0162-426931. 

Het bedrijf

Lubron Waterbehandeling B.V. is een toonaangevend en groeiend bedrijf op het gebied van waterbehandeling, met vestigingen in Nederland, Engeland, België en Duitsland. Door ruime ervaring en specifieke knowhow heeft Lubron Waterbehandeling zich de afgelopen 30 jaar ontwikkeld tot een expert op het gebied van proces- en systeemwaterbehandeling. De organisatie onderscheidt zich door een deskundige advisering, het aanbieden van een totaal productenpakket, eigen laboratoriumonderzoek en wateranalyses, eigen ontwikkeling, ontwerp en bouw van specifieke systemen en apparatuur met een uitstekende projectbegeleiding en service. In het kader van onze groeiende activiteiten, zijn wij voor de regio Utrecht/Arnhem/Apeldoorn op zoek naar een ervaren storingsmonteur.

De functie

Als storingsmonteur bezoek je onze klanten om op locatie waterbehandelingsinstallaties te installeren, onderhoud hieraan te plegen, reparaties uit te voeren en eventuele storingen op te lossen. Waar nodig adviseer je klanten in het gebruik van de apparatuur en je bent alert op commerciële mogelijkheden zoals het afsluiten van een service-abonnement. Je bent overwegend werkzaam in het werkgebied Utrecht/Arnhem/Apeldoorn. Lubron verricht voor haar relaties ook inbedrijfsstellingen in het buitenland. Als storingsmonteur ben je bereid om dergelijke werkzaamheden in het buitenland te verrichten (met een frequentie van circa een week van huis per twee maanden). Onze klanten bevinden zich in uiteenlopende branches, zoals zorginstellingen, horeca, drukkerijen, de agrarische sector, industrie en brouwerijen. Als storingsmonteur werk je vanuit huis en je wordt hierin volledig gefaciliteerd. De binnendienst op het hoofdkantoor in Oosterhout ondersteunt je in het plannen van afspraken met klanten, het verwerken van de administratie en je kunt hier terecht met je technische vragen.

De werkzaamheden

 • Je verricht inbedrijfsstellingen.
 • Je verzorgt het preventief onderhoud en reparaties van waterbehandelingsinstallaties of onderdelen daarvan.
 • Je lost storingen op aan apparatuur.
 • Je instrueert klanten over bediening en onderhoud van apparatuur.
 • Je loopt mee met storingsdiensten (gedurende een week per keer) met telefonische beschikbaarheid voor relaties en het waar nodig oplossen van storingen op locatie.
 • Je onderhoudt de klantrelaties.
 • Je verricht enkele administratieve werkzaamheden zoals het digitaal verwerken van klantrapporten en bestellingen.

Wat breng je mee?

 • Minimaal afgeronde opleiding op MTS-niveau, elektrotechnische of werktuigbouwkundige richting.
 • Relevante ervaring met waterbehandeling.
 • Minimaal 5 jaar ervaring als storingsmonteur.
 • Ervaring met PLC is een pre.
 • Klantgerichte houding.
 • Een zelfstandige en flexibele instelling.

Lubron biedt

Lubron Waterbehandeling is een dynamische professionele organisatie met een technisch hoogwaardig productenpakket en een groot marktpotentieel. We bieden je een zelfstandige en verantwoordelijke baan met een afwisselend takenpakket. Je krijgt een gedegen inwerktraject om volledig bekend te raken met waterbehandeling en de apparatuur waarmee we werken. Uiteraard word je volledig gefaciliteerd om vanuit huis te werken met een servicebus, mobiele telefoon, tablet en de noodzakelijke technische apparatuur. Tevens bieden wij een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Spreekt deze vacature je aan, dan nodigen wij je uit een schriftelijke sollicitatie te richten aan: Lubron Waterbehandeling, t.a.v. mevr. I. Schalk, Postbus 540, 4900 AM Oosterhout, of e-mailadres: hr@lubron.eu. Voor functie-inhoudelijke informatie kun je tijdens kantooruren bellen met Martijn Maas, manager afdeling service, via het nummer:  0162 – 42 69 31.

Wil je graag bij Lubron werken, maar is er op dit moment geen passende vacature voor je? Dan nodigen we je van harte uit om een open sollicitatie te sturen. Lubron Waterbehandeling B.V. T.a.v. mevrouw. I. Schalk Postbus 540 4900 AM Oosterhout Of per e-mail: indra.schalk@lubron.eu